Electric Peak – Hoogtepunt in de Gallatin Range – Big Sky Walker

De go-go-go-maand.
Juli in Montana zit vaak boordevol concerten, reünies, familie-uitstapjes, bruiloften, dobbertochten, rodeo’s en verschillende buitenavonturen. Noem maar op – als het buiten gebeurt, is de kans groot dat het voor juli is gepland. Helaas hebben rokerige luchten en extreme hitte de afgelopen weken een echte domper op de buitenactiviteiten gezet. Ondanks minder dan ideale omstandigheden, besloten een paar vrienden en ik om de gok te wagen en door te gaan met onze plannen om de afgelopen week Electric Peak in Yellowstone Park te beklimmen, in de hoop een pauze te nemen van de hitte en de nevel.

Scramblin’, scramblin’, scramblin’.
Dave, Murray en ik vertrokken woensdag om 8.30 uur uit Helena (21-7-21), reden 185 mijl naar de Glen Creek Trailhead bij Gardiner en wandelden 6,7 mijl naar een camping die Dave had gereserveerd. Donderdagochtend vroeg volgden we een aangenaam pad, beklommen toen een veel steiler (onofficieel) klimmerspad en eindigden toen met een uitdagende klim van een half uur naar de top (geleid door steenmannetjes). We konden de steile wandelingen met gemak aan, maar de laatste 30 minuten klauteren was een echte test – Zoals je zult zien in de fototour, was het op sommige plaatsen een beetje vaag. Gelukkig leidden strategisch geplaatste steenhopen langs de laatste kwart mijl ons naar de top, anders was het misschien anders gelopen. Het was 4 mijl van onze tenten naar de top met ongeveer 3.000 voet hoogteverschil. (foto tour)

Onze geluksdag.
Die 4-mijlswandeling van onze tenten naar de top kostte ons 2 uur en 45 minuten. We genoten van 45 minuten perfecte toptijd met heel weinig wind, temperaturen in de jaren 60 en geen rokerige waas dankzij een hogedruksysteem dat de rook naar het noorden van het park duwde. Het was een waar genoegen om voor de verandering eens in de verte te kunnen kijken. Een hoogtepunt voor mij was het spotten van Sphinx Mountain en Lone Peak, 30 mijl naar het westen. De dag na onze wandeling draaide de wind, waardoor de rook van een grote brand in Californië het park in kwam.

De sloep.
Om 10 uur begonnen we beneden. Een andere uitdaging kwam na een wandeling terug naar het kamp, ​​het afbreken van de tenten en het inladen van de rugzakken. Het was toen opgewarmd en we waren moe – en het dragen van rugzakken nam veel plezier weg bij het lopen van de laatste 6,7 mijl. Het was echt ploeteren, maar een kleine prijs om te betalen voor zo’n geweldige ervaring. Om 15.00 uur kwamen we weer aan bij de trailhead.

Ik bedoel maar’.
Volgens mijn OnX-app waren onze kilometertotalen woensdag 6,7 en donderdag 14,7 voor een totaal van 21,4 mijl over twee dagen. De camping was een halve mijl verwijderd van de route naar de top, dus dat voegde een paar mijl toe. Afhankelijk van je fitnessniveau, is het misschien het beste om de piek te doen als een eendaagse trip (reis van 19,4 mijl met meer dan 3.700 voet hoogteverschil). Wat betreft het scrambly-gedeelte bij de top – je staat er alleen voor. Ik hoop dat die steenmannetjes er nog zijn als je de reis maakt. Begin vroeg en wees voorzichtig!

Onderstaand: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn uitgelicht, waaronder verschillende in Glacier Park – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, zoom in voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.

.

creditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Rivanights
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart