Eerste blik: het testen van de nieuwe OXO Outdoor Cooking Gear

OXO Outdoor Campgrounds Franse pers

Sommige mensen haten het als hun cult-ontdekking mainstream wordt – zoals toen Supreme-kleding in de grote klasse ging of toen indie-rapper Saweetie bij Warner Records tekende – maar ik niet. Wanneer OXO aankondigde dat het een lijn keukengerei uitrolde die speciaal was ontworpen voor kamperen, gaf ik mezelf een zelfvoldaan schouderklopje omdat ik een early adopter was.

Al minstens tien jaar heb ik een Good Grips-kelnerkurkentrekker in mijn kampkeukenkit opgenomen. Nu wil OXO dat alle kampeerders weten dat het beroemde, gripvaste en duurzame kookgerei van het bedrijf een plaats verdient in hun buitenkeuken. En daarop zeg ik: Allemaal aan boord van de kar!

Voor de zomer van 2021 heeft OXO een lijn van 10 keukengereedschappen uitgerold die de nieuwe OXO Outdoor-collectie. Items omvatten de Campings Franse pers ($ 24,95), twee pan-scrubbers (een gemaakt van siliconen en een borstel voor gietijzer), een knijpflesset ($ 9,95), en 8″ koksmes ($ 14,95), de Steady Surface snijplank ($11,95), a blikopener ($ 14,95) en een reeks gebruiksvoorwerpen – sommige gemaakt van siliconen en sommige gemaakt van roestvrij staal.

In eerste instantie vroeg ik me af waarom het bedrijf het nodig vond om zijn toch al geweldige producten te ‘outdoorsifiëren’. De pannenkoekenflipper en blikopener die ik routinematig in het kamp gebruik, zijn gewoon gewone stukjes keukengerei die ik in kringloopwinkels heb gekocht en ze functioneren prima met of zonder dak. Maar je hoeft alleen maar iets te weten over de allereerste innovatie van OXO om het te krijgen: een dunschiller die de oprichter van het bedrijf, Sam Farber, ontwierp voor zijn vrouw, wiens artritis een steviger, meer gripvast handvat vereiste. Het blijkt dat die eigenschappen het ook aantrekkelijk maken voor kampkoks wiens handen glad zijn van zonnebrandcrème.

OXO Outdoor Kookgerei

Als eerste testte ik de OXO Outdoor 8″ Koksmes met Schede ($ 14,95), wat mij bewees dat sommige basiskeukengereedschappen zeker baat hebben bij buitengebruik. Dit roestvrijstalen mes wordt geleverd met een polypropyleen hoes die het scherp houdt en voorkomt dat het andere dingen doorboort (zoals mijn vingers wanneer ik in de keukenlade van mijn camper reik om het op te halen).

“Tijdens ons onderzoek zagen we kampeerders messen in aluminiumfolie wikkelen of hun eigen kartonnen omhulsels maken”, zegt OXO-woordvoerder Mary Ogushwitz. Dus toen het bedrijf dit basisproduct voor kamperen opnieuw bedacht, legt ze uit: “We wisten dat het belangrijk was om iets toe te voegen dat betrouwbaar en duurzaam was, zodat het met vertrouwen kon worden verpakt.”

Die schede is een eenvoudige maar briljante toevoeging aan een mes dat bedoeld is voor gebruik buitenshuis, omdat ik geen zwaar, omvangrijk messenblok in mijn camper meeneem – ik dump mijn mes gewoon in een doos vol met ander keukengerei. Dankzij de schede kan ik dit mes zelfs in een canvas picknicktas gooien zonder bang te hoeven zijn dat het mes door de stof snijdt. Het is ook fabelachtig scherp (en is zo gebleven gedurende een paar weken gebruik) en zoals alle OXO-items, voelt het handvat grip en stabiel in mijn hand.

Ik ben ook dol op de OXO Outdoor Potten + Pannen Schraper ($ 5,95), een stuk stijve siliconen ter grootte van een handpalm dat een nietje is geworden in mijn kampkeuken. Ik gebruik het om achtergebleven pannenkoekenbeslag of spaghettisaus weg te vegen voordat ik de pan afwas (voorreiniging zorgt ervoor dat mijn waswater langer meegaat, wat handig is als er een tekort aan kranen is). De schraper verwijdert ook vastgekoekt voedsel, waardoor afwassponzen overbodig worden (en ik ben verheugd om afscheid te nemen van die onhygiënische pads).

De Campings Franse pers ($ 24,95) is een andere winnaar. Gemodelleerd naar OXO’s Venture French Press-koffiezetapparaat, heeft de Campgrounds een vrolijk rood-grijs kleurenschema dat er meer picknickklaar uitziet dan de zwarte glans van de Venture. Het maakt ook gebruik van een duurzamer materiaal: de breukvaste karaf van de Campgrounds is gemaakt van Tritan Renew, een 50 procent gerecyclede hars gemaakt van plastic flessen die van stortplaatsen worden afgevoerd. (Lees hier meer over Tritan Renew.)

OXO Outdoor Potten + Pannen Schraper

“Het is zinvol voor OXO om waar mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken, en we begrijpen dat het gebruik van deze materialen belangrijk is voor de buitenconsument en iets is waar ze naar op zoek zijn bij het maken van productkeuzes”, zegt Ogushwitz. Tritan Renew is ook duurzaam genoeg voor ruw transport of ontmoetingen met onstuimige honden (ik heb glas uit mijn kampkeuken verbannen nadat een speelse golden retriever een klaptafel beladen met glaswerk had omvergeworpen).

Bovendien maakt de camping een beter dan gemiddelde cuppa joe. Een siliconen pakking rond het filter voorkomt dat gemalen koffie in je koffie sijpelt, dus mijn drankjes waren veel minder modderig dan de meeste geperste brouwsels (de siliconen zorgen er ook voor dat het metaal de harswanden van de karaf niet bekrast). En beide aanraakpunten voelen geweldig aan, zoals je van elk OXO-product mag verwachten: de plunjer voelt op maat gemaakt voor mijn handpalm en de hoepelachtige handgreep slaat niet op mijn knokkels.

Toegegeven, er zijn een paar OXO Outdoor-items die geen plekje hebben verdiend in mijn kampkeukenkit. De Knijpflesjes op de camping ($ 9,95 voor een paar) zijn niet lekvrij, dus ik zal ze nooit vertrouwen om oliën, sauzen of saladedressings te vervoeren. Voor die rommelige vloeistoffen blijf ik bij hergebruikte jampotten of Nalgene’s kleine schroefdopcontainers, die nog nooit salsa over alles in mijn koeler hebben gelekt.

De Flexibele siliconen gebruiksvoorwerpen ($ 16,95) en de Blik + flesopener ($ 14,95) zijn geweldig, maar identiek aan de “gewone” tegenhangers van OXO, dus ze bieden geen extra functionaliteit in buitenomgevingen. Ik zou ze kopen als ik helemaal opnieuw zou beginnen met een keukenopstelling, maar ik zou ze niet zoeken om vergelijkbare items te vervangen die ik al bezit en gebruik in mijn puinhoop.

Ik zal echter de uitbreidingen van OXO’s Outdoor-lijn nauwlettend in de gaten blijven houden, omdat het bedrijf momenteel kampeerinzichten opneemt in toekomstige ontwerpen. “We kijken uit naar de lancering”, zegt Ogushwitz, “maar ook voor het tweede jaar en daarna, aangezien onze teams hand in hand blijven werken aan productontwikkeling en testen met als doel nieuwe, innovatieve tools aan het assortiment toe te voegen in 2022 .”

Er komen dus goede dingen naar de kampkoks. Maar is een kampvaatwasser te veel om op te hopen?

Het bericht Eerste blik: het testen van de nieuwe OXO Outdoor Cooking Gear verscheen eerst op REI Uncommon Path.

creditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Rivanights
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0