Klimaat op Madeira perfect voor een zon, zee en strand vakantie

Madeira is een eiland gelegen voor de kust van Portugal. Waar het eiland natuurlijk bekend staat als de geboorteplaats van voetballegende Cristiano Ronaldo, heeft het eiland je zoveel meer te bieden dan alleen dat. Door het subtropische klimaat in combinatie met de wat milde temperaturen, veel zon uren en ook af en toe een bui, is dit eiland bij uitstek geschikt voor zowel een zon, zee en strandvakantie, als een actieve vakantie waarin vanalles wordt ondernomen. Met name door de verschillende hoogteverschillen is het eiland ook bij veel hikers ontzettend populair. Wat vooral bijzonder is aan dit eiland, is dat het mede door de verschillende hoogtes, onderhevig is aan allerlei verschillende soorten microklimaat. Zo kan het aan de ene kant regenen, terwijl het een paar kilometer verderop heerlijk warm is en de zon volop schijnt. Het klimaat op Madeira is toch enigszins bijzonder te noemen als je het ons vraagt.

Hoe is het klimaat op Madeira in de zomermaanden?

Wil jij in de zomermaanden op vakantie? Dan is het klimaat van Madeira hiervoor bij uitstek geschikt. Wat wel opvalt, is dat de eerste paar maanden van het jaar nog redelijk nat kunnen zijn. Met een gemiddelde neerslag van 50 millimeter rondom de maanden maart en april, is het dus verstandiger om vanaf mei naar dit prachtige eiland toe te gaan. Wat wel goed is om te weten, is dat de temperaturen in de maand mei al flink kunnen oplopen. Met een gemiddelde temperatuur van gemiddeld 20 tot 25 graden, is het dus heerlijk vertoeven hier. Wat wel goed is om te weten, is dat je voor een echte zonvakantie toch echt wat meer naar de kust zou moeten trekken. Logisch natuurlijk, wanneer je wilt kunnen genieten van de zee, maar ook meer landinwaartst is voldoende te doen voor de gemiddelde toerist. De verschillen in temperatuur kunnen uiteenlopen tot soms wel meer dan 5 graden. En dat op een eiland wat dezelfde grootte heeft als de provincie Utrecht.

Hoe zit het in de winter?

Wil je graag naar een eiland om te kunnen overwinteren, dan is het raadzaam om de klimaatinfo eerst op te zoeken. Niet ieder eiland is er namelijk voor geschikt om te kunnen overwinteren. Zo is de temperatuur in de wintermaanden gemiddeld zo’n 20 tot 22 graden. Het zal er dus om spannen of dit voldoende is om heerlijk te kunnen zonnen. Wil je verzekerd zijn van heerlijke temperaturen, dan kun je het beter wat zuidelijker zoeken en een vakantie boeken naar de Canarische eilanden. Het voordeel wat je hier hebt, is dat het gelegen is langs de Marokkaanse kust en al snel een kilometer of 1200 zuidelijker ligt. Helemaal in de wintermaanden kan deze 5 graden verschil ervoor zorgen dat je wel of juist niet met je zwembroek aan het strand kunt liggen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Rivanights
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0