Fietstocht door Nederland maken terwijl je kampeert!

Fietsen en kamperen zijn heel goed met elkaar te combineren. Het is echt een mooi avontuur als je zelf je fiets pakt en op reis gaat waar de wind je heen brengt. Je voelt je vrij in de natuur en je hebt vrijwel overal in Nederland de mogelijkheid om je fiets te stoppen om even lekker uit te rusten. Het enige dat je nodig hebt is je fiets en je tent. Zoek je nog een goede fietskaart? Dan kun je op Google checken de trefwoorden ‘Fietskaarten Nederland’ intypen om te kijken waar je fietskaarten met een hoge kwaliteit kunt krijgen. Stippel vervolgens een route uit en kijk op welke plaatsen je kunt kamperen. 

Welke fietsroutes zijn er in Nederland?

Nederland heeft een grote variatie aan fietsroutes. Een van die routes is de bekende Elfstedenroute in Friesland. Deze route gaat de verschillende 11 steden langs die een verscheidenheid heeft aan culturele en historische bezienswaardigheden. Het bijzondere van deze route is dat je eigenlijk de route aflegt die normaal gesproken bij strenge winters door schaatsers worden afgelegd. Zo kun je ervaren welke steden zij aandoen, maar dan op de fiets. Ga op zoek naar een aantal plaatsen waar jij je tent kan en mag opzetten, zodat je daar kunt overnachten. Op deze manier kun je de volgende dag weer fris aan je reis beginnen. Als je meer houdt van een fietsroute langs de kust dan is het fietsen in Zeeland misschien meer iets voor jou. Hier ga je langs authentieke steden als Middelburg en Veere kunnen fietsen, terwijl je geniet van de uitgestrekte natuurgebieden. Mocht je echt een vogelliefhebber zijn dan kun je bijvoorbeeld fietsen naar het Zwin gebied in Cadzand.

Fietsen is ‘big fun’!

Fietsen is niet alleen lichamelijk en mentaal gezond blijven, maar je beleeft er ook gewoon heel veel plezier aan! Naast het feit dat je gewoon heel veel vrijheid hebt op de fiets, leidt het vaak tot heel wat avonturen. Fietsen brengt je op allerlei plekken in Nederland die je misschien nog nooit gezien hebt.  Wist je bijvoorbeeld dat er richting de Duitse grens uitgestrekte bossen zijn waar je heerlijk kunt fietsen zonder gestoord te worden? Ook hier zijn prachtige plekken waar je fantastisch kunt kamperen.  In de omgeving van Nijmegen kun je deze gebieden ook vinden. Terwijl veel mensen naar het Westen gaan, zijn dit de plaatsen waar veel fiets- en wandelkaarten de tip geven om te bezoeken. Hier heb je een combinatie van een mooie historische stad met plaatsen waar bijna niemand komt. Dus, stippel een route uit, kies een aantal kampeerplaatsen, en bereid je goed voor. Veel plezier!

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Rivanights
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart